Възможности за професионално развитие за завършили средно и висше образование?

WALTER GROUP дава шанс на младите професионалисти.

 

Предлагаме на завършилите училища, колежи и университети с икономически или езиков профил да навлязат директно в нашата организация. Не се изисква професионален опит или познаване на бизнес сектора.

 

Ще преминете интензивно обучение за предстоящите Ви задачи като част от нашата стажантска програма „Train the Winner“..

 

Ще насърчаваме Вашите професионални и социални умения, ще Ви обучаваме и подкрепяме по време на Вашето развитие. WALTER GROUP расте непрекъснато и устойчиво. Пораснете заедно с нас!

Възможности за кариера за професионалисти?

За навлизане в нашата оперативна дейност най-често не е необходим професионален опит или познаване на бизнес сектора, защото в рамките на стажантската програма новите служители се обучават както на практика, така и на теория.

 

Въпреки това понякога възникват ситуации, в които служителите трябва да притежават съответния опит и знания, напр. в IT или правния отдел, както и отдел продажби. Ценим тези опит и можем да предложим на младите професионалисти атрактивни възможности за професионална реализация.

 

Разгледайте свободните позиции в раздел "Свободни места".

Предлага ли LKW WALTER обучения за чираци?

Класическите професии спедиционен търговец или офис администратор не могат да бъдат изучени в нашето предприятие. Предлагаме на абсолвентите на висши професионални училища, висши учебни заведения за приложни науки и университети нашата програма за обучение „Train the Winner“, чрез която те се запознават на теория и практика със специфични за професията умения.

Каква е процедурата по кандидатстване?

Във всяка онлайн обява ще намерите линк, който ще Ви отведе до онлайн формуляра за кандидатстване. Попълнете го и ни го изпратете като прикачен файл заедно с останалите си документи.

 

След като получите имейла за потвърждение, можете да сте сигурни, че Вашата кандидатура е пристигнала при нас. В рамките на 14 дни във всички случаи ще получите обратна връзка за резултата.

 

Процесът по набиране на персонал е следният: първи опознавателен разговор по телефона или Скайп, след който следва личен разговор с някой от нашите служители от отдел "Човешки ресурси". За някои по-специфични позиции е възможно и организирането на втора среща с ръководителя на отдела. При предваритена уговорка можем да поемем Вашите разходи за път.

 

Ще бъдете уведомени за резултата от Вашето кандидатстване по телефона или по имейл. Ако имате обратни въпроси по отношение на състоянието на Вашата кандидатура, нашите служители от отдел "Човешки ресурси" са винаги на Ваше разположение. Link: Личен контакт

Как да кандидатствам?

Предпочитаме кандидатури чрез нашия онлайн формуляр за кандидатстване в обявите за свободни позиции на
Свободни места

 

Имате възможност да изпратите до 5 прикачени файла. Те трябва да включват Вашата автобиография, мотивационно писмо и най-важните удостоверения. Можете да ни изпратите документите си за кандидатстване по пощата или с имейл.

Ще ми бъдат ли възстановени пътните разходи?

След като преминете успешно първата фаза на процедурата по кандидатстване (интервю по телефона или скайп) ще Ви поканим на наши разноски на личен разговор във Вийнер Нойдорф или Куфщайн.

Необходимо ли ми е разрешение за работа?

Гражданите на страните-членки на ЕИП не се нуждаят от разрешение за работа. Граждани на трети държави се нуждаят не само от разрешение за работа, но и за пребиваване. Ние ще Ви съдействаме при тази процедура.

Допълнителна информация ще получите от австрийската служба по заетостта („Arbeitsmarktservice“, AMS) - www.ams.at

Какви специални познания са ми необходими? (обучение, образование)

Нашите предложения за работа са насочени преди всичко към абсолвенти на професионални училища и академии, висши учебни заведения за приложни науки и университети. Предварителни познания по логистика и спедиция не са задължително необходими. Със специалното ни ноу-хау ще се запознаете чрез нашата програма за обучение "Train the Winner"

Колко добре трябва да владея немски език?

Немският е официалният език в нашата фирма. За да можете да водите добър диалог с всички сътрудници и сътруднички по време на обучението и при вътрешнофирмената комуникация, изискваме начално ниво минимум В1 - оптимално би било В2 (съгласно европейската езикова рамка).

Колко добре трябва да владея чужди езици?

Ние говорим с нашите клиенти и бизнес партньори на техния майчин език. За да се осигури целенасочена комуникация, Вашето ниво на владеене на чужди езици трябва да отговаря на B1 съгласно европейската езикова рамка, оптимално би било ниво В2 (абитуриентско ниво).

Кога започва програмата за обучение?

Няма фиксирани начални дати. Индивидуално съгласуваната с Вас програма за обучение може да започне по всяко време. Програмата за обучение се състои от солидно начално обучение и задълбочено специализирано обучение в зависимост от Вашата област на дейност.

Каква е вероятността като стажант да получа безсрочен трудов договор?

Програмата за обучение служи за специализирано обучение и двустранно опознаване, но не представлява допълнителен подбор на кандидати. Като традиционно семейно предприятие имаме интерес да си сътрудничим дългосрочно.

Назначавате ли и шофьори на товарни автомобили?

LKW WALTER е транспортна организация без собствен автомобилен парк. Нашата задача се състои в планирането, организацията и управлението на сухопътни транспорти. Извършването на транспортите поемат нашите транспортни партньори. Затова LKW WALTER назначава единствено търговски персонал.

Какви са работните времена?

Въз основа на законовите разпоредби работим 40 часа на седмица. Работният ден започва винаги в 8:00. През уикендите се наслаждаваме на свободното си време.

Има ли дрескод при LKW WALTER?

Ценим поддържания и професионален външен вид - облекло за свободното време през свободното време и небрежно елегантно бизнес облекло в офиса!

Как да получа фирмено жилище?

С удоволствие ще Ви помогнем в търсене на жилище. Ние сътрудничим с доверени наемодатели и жилищни кооперации в региона, където можете да се нанесете във Вашето начално жилище директно и безпроблемно.

Как да стигна до работното си място?

Нашите сътрудници и сътруднички разполагат с безплатен автобус между Виена и Вийнер Нойдорф. Нашата фирма в Куфщайн е разположена в самия център и предлага отлични връзки с обществения транспорт (автобуси и влакове). Нашите служители с автомобили използват безплатни места за паркиране.

Какво прави LKW WALTER, за да се чувствам добре?

Работата се балансира с почивка - За нас е важен балансът между работата и личния живот. Затова поощряваме спортни занимания като плажен волейбол, футбол, бягане, ски, тенис и спининг. Здравето е приоритет! За това допринасят офиси за непушачи, слабо облъчващи TFT монитори, оптимално климатизиран въздух, зони за релаксация (читалня, кафене, парк WALTER), фирмен лекар, имунизационен пункт и още много други. Ние сме едно голямо семейство. Добрият работен климат, работата в екип и усещането за колективност са наша специална цел.

Кой притежава LKW WALTER?

LKW WALTER е семейно предприятие и от три поколения насам се управлява от семейството, което го е основало. Нашите акции принадлежат 100-процентово на семейството. Така сме независими от чужди капиталовложители и участваме успешно в бизнеса от десетилетия.

Защо LKW WALTER има толкова добра платежоспособност?

LKW WALTER не участва в спекулативни сделки или рисковано придобиване на предприятия. Ние растем органично – step by step – с нашите партньори и харчим пари, едва след като сме ги спечелили! Така постигаме върхови рейтинги при реномираните агенции за кредитен рейтинг и при наградите „Austrias Leading Companies“ и предлагаме на нашите служители сигурността на едно финансово стабилно предприятие.

Какво прави предприятието LKW WALTER толкова устойчиво на кризи?

"Транспортът винаги ще има бъдеще" – за Вас това означава задача с перспектива в бъдеще. До голяма степен ние сме независими от конюнктурни колебания благодарение на нашата специализация в транспортния бизнес, балансираната структура на клиентелата – малки и средни предприятия както и международни концерни – и широкия спектър на браншовете на нашите клиенти. Това осигурява стабилност на компанията и гарантира траен успех.

Какво представляват наградите „Austrias Leading Companies“?

Наградите „Austrias Leading Companies“ се раздават ежегодно от реномирания австрийски икономически вестник „Wirtschaftsblatt“ в сътрудничество с PricewaterhouseCoopers и Обединението за кредитна защита от 1870 г. Една обективна и обхващаща цялостното развитие контролинг система е базата ъа избор на "Austria's Leading Company". Следи се най-вече платежоспособността и устойчивото стопанисване – ценности, които имат висок приоритет във всички предприятия на групата WALTER GROUP.

В кои страни има филиали на LKW WALTER?

Централата ни се намира във Вийнер Нойдорф, на юг от Виена. Имаме филиал и в Куфщайн, Тирол. От тук нашите сътрудници от 40 нации обработват пазарите ни в Европа, Русия, централна Азия, Близкия Изток и Северна Африка.

Защо LKW WALTER непрекъснато търси нови служители?

Успешният начин на работа на нашите сътрудници прави възможен непрекъснатия растеж на групата WALTER GROUP.

 

LKW WALTER - Развитие и перспективи

^ - Top

Тази интернет страница използва бисквитки, за да може да Ви гарантира възможно най-добър потребителски опит. Чрез използването на интернет страницата Вие се съгласявате със запаметяването на бисквитки. Допълнителна информация ще намерите тук: Условия за ползване